Teollisuusrakentaminen Teollisuusrakentamista vankalla kokemuksella
Teksti: Mari Korhonen, Kuva: Riku Kylä
Teollisuuden ja infrahankkeiden erikoisurakointiin keskittynyt RTA-Yhtiöt Oy on tunnettu tehokkaasta projektinhallinnastaan ja vankkumattomasta ammattitaidostaan. Vuonna 1968 rakennusneuvos Raimo T.A. Virtanen aloitti yrityksen toiminnan yhden koneen yhtiönä. Yli 50 vuoden kokemuksella teollisuuden rakentamisen tarpeisiin ratkaisuja räätälöinyt RTA-Yhtiöt on kasvanut vuosien varrella tästä pienestä koneurakointeja tuottavasta perheyrityksestä miljoonaprojekteja tinkimättömällä ammattitaidolla toteuttavaksi infra- ja kokonaisurakoitsijaksi. Toiminnan ajurina on yrityksen koko puolivuosisataa kestäneen historian ajan ollut vahva sekä maanläheinen ote rakentamiseen.
– Olemme samaan aikaan sekä joustavia että jämptejä. Pysymme aikatauluissa, vaikka olosuhteet matkan varrella muuttuisivatkin. Syvä ymmärryksemme erilaisista projekteista tekee yhteistyöstämme tilaajan kanssa aina sujuvaa, työpäällikkö Janne Heinonen RTA-Yhtiöiltä kertoo.
Projektinhallinnalla iso rooli
RTA-Yhtiöillä keskitytään työntekijöiden ammattitaidon jatkuvaan kehittämiseen ja pettämättömään projektinhallintaan.
– Meillä projektien vetäjät ja työnjohtajat ovat pitkälle koulutettuja alansa ammattilaisia, jotka tekevät työnsä suurella ammattiylpeydellä. Panostamme täsmällisyyteen ja helpotamme näin aina myös asiakkaidemme arkea. Suurin vahvuutemme on projektinhallinnassa, ja pääsääntöisesti pärjäämme urakointikilpailussa aina sitä paremmin, mitä vaativampi rakennushanke on kyseessä, Heinonen toteaa hymyillen.
KOKEMUS TUO ymmärryksen riskeistä, mikä helpottaa niiden ennaltaehkäisyä.
Mittava urakointihanke
Tällä hetkellä yksi RTA-Yhtiöiden mittavimmista työn alla olevista urakointihankkeista on Vantaan Tammiston sähköaseman uusimiseen liittyvä rakennusurakointi. Suomalaisen kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj:n hallinnoima hanke varmistaa pääkaupunkiseutulaisten sähkönsaannin nyt ja tulevaisuudessa. RTA-Yhtiöt valikoitui projektin rakennusurakoitsijaksi kilpailutuksen seurauksena.
– Tammistossa sijaitseva kantaverkon sähköasema on pääkaupunkiseutulaisten sähkönsaannin solmukohta. Nyt ikääntynyt avokytkinlaitos uusitaan sisäkytkinlaitokseksi, mikä edellyttää todella mittavia maanrakennustöitä. RTA-Yhtiöt valikoitui hankkeen rakennusurakoitsijaksi, koska oli yksinkertaisesti kustannustehokkain, projektipäällikkö Jarmo Henttinen Fingridiltä kertoo.
RTA-Yhtiöiden pitkä kokemus näkyy valttina hintakilpailussa.
– Kokemus tuo ymmärryksen riskeistä, ja riskien ymmärtäminen tekee niistä ennaltaehkäistäviä ja hallittavia. Näin hinnoitteluun ei tarvitse laskea niin paljoa riskivaraa, Heinonen toteaa.
RTA-Yhtiöillä ja Fingridillä on pitkä kokemus yhteistyöstä.
– RTA-Yhtiöt on meille luotettava kumppani, joka tekee laadukasta jälkeä ajallaan. Yhteistyömme joustaa molempiin suuntiin, ja kumpikin tekee täsmällisesti sen mitä sovitaan, urakointityön tilaajan edustaja Henttinen kiittelee yhteistyötä RTA-Yhtiöiden kanssa.
Tammiston sähköaseman uusimisella on merkittävä vaikutus pääkaupunkiseutulaisten elämään.
– Alun perin Tammiston sähköasema on rakennettu 50-luvulla, eikä sen kapasiteetti riitä täysin täyttämään tämän päivän vaatimuksia. Siitäkään huolimatta, että asemaa on vuosikymmenten aikana kehitetty. Avokytkinlaitoksen muutos sisäkytkinlaitokseksi turvaa sähkönsaannin toimitusvarmuuden pääkaupunkiseutulaisille tulevaisuudessakin, Henttinen avaa miljoonaprojektin yhteiskunnallista merkitystä.
Mittava uudistamishanke valmistuu vuoden 2021 aikana, mutta RTA-Yhtiöiden ja Fingridin yhteistyö ei pääty tähän.
– Yhteistyömme jatkuu uusien projektien parissa, Henttinen ja Heinonen kiittelevät.