Kunnossapitopalvelut Kaarelan alueurakka 2017-2022, Helsinki

Katu- ja viheralueiden ylläpidon alueurakka, pääurakka

Tilaaja: Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristö, rakennukset ja yleiset alueet

Urakka-aika: 10/2017 – 9/2022

Urakkasumma: 1.024 milj. € / vuosi

Alueurakan kohteena on Kaarelan ja Konalan kaupunginosien yleisten katu- ja viheralueiden urakka.  Urakassa on noin 903.724 m2 väylä pinta-alaa. Urakkaan kuuluu katujen ja viheralueiden hoidon tehtäviä.

Talvella hoidettavia tehtäviä on mm. lumen ja sohjon poisto, polanteen poisto ja pinnan tasaus, liukkauden torjunta, hiekoitusmateriaalin poisto ja katujen pesu, katupölyn sidonta, jääkenttien hoito, toiminnallisten alueiden talvihoitotyöt, ajoneuvosiirrot.

Kesällä hoidettavia tehtäviä on mm. Viheralueiden niitto ja vesakonraivaus, nurmikoiden hoito, kukkakasvien hoito, pensaiden ja köynnösten hoito sekä puiden hoito.

Lisäksi urakkaan kuuluu ylläpitotöihin liittyviä muita tehtäviä, kuten alueiden puhtaanpitoa, roska-astioiden tyhjennystä, sora- ja kivituhkaisten väylien hoitoa, kuivatusrakenteiden, varusteiden ja kalusteiden hoitoa, purojen ylläpitoa sekä vieraslajien poistoa.

Urakkaan kuuluu myös rakenteellinen sekä varusteiden ja kalusteiden kunnossapito, kuten asfalttipaikkaukset, kivi- ja laattapäällysteet, sora- ja kivituhkapinnat, ojat ja painanteet, hulevesirakenteet, portaat, turva-alustat, kaiteet, aidat, portit, ajoesteet, liikennemerkit, kyltit ja opasteet, lipputangot, pylväät ja portaalit, penkit ja pöydät, roska-astiat ja syväsäiliöt.

Muita tehtäviä on mm. leikkipaikkojen turvallisuustarkastukset sekä hiekkalaatikoiden hiekan vaihdot sekä kalusteiden ja varusteiden kirjaaminen tiilaajan ylläpitämiin rekistereihin, asiakaspalvelujärjestelmän seuranta ja järjestelmän kautta saatujen tehtävien suorittaminen.

Rullaa sivun alkuun